Share Button

Veggavisa nr 16 Veggavisa nr. 10-2016

LO i Trondheim har tidligere bistått i mobilisering til fanemarkering og blokader av lokalene til avdelingen til Den Norske Isbilen AS i Stjørdal. Midtnorsk Transport­arbeiderforening og LO i Trondheim vil oppfordre alle som har lyst på is i sommervarmen til å tenke seg om før de handler hos Den Norske Isbilen AS.

Den Norske Isbilen AS har avdelinger i hele landet. Avdelingen i Stjørdal har fire fast ansatte sjåfører, hvorav to er organisert i Transportarbeiderforbundet. Transportarbeiderforbundet krevde en direkteavtale etter grossistoverenskomsten med Virke, men kravet ble ikke imøtekommet fra Den Norske Isbilen AS. Saken gikk til mekling i Trondheim, men bedriften ville ikke imøtekomme kravet.

Konflikten har nå pågått i tretten uker.

Det betyr i praksis at de ansatte sjåførene blir nektet anstendige lønns- og arbeidsforhold, og de blir nektet den tryggheten en tariffavtale gir.

Midtnorsk Transportarbeiderforening og LO i Trondheim vil oppfordre alle som har lyst på is i sommervarmen til å tenke seg om før de handler hos isbilen. Det er ikke greit at provisjonsbetalte sjåfører nektes tariffavtale.

For nærmere informasjon, vennligst kontakt:

Johnny Sletvold, leder av Midtnorsk Transportarbeiderforening – tlf. 918 53 728

Roald Arentz, styremedlem Midtnorsk Transportarbeiderforening – tlf. 907 79 376

John-Peder Denstad, leder av LO i Trondheim – tlf. 995 14 216