Share Button

Løpeseddel lopeseddel-streikemarkering-tro-ndheim-4-nov-1

Våre medlemmer vokter strømnettet hver dag, døgnet rundt, hele året. Nå vil arbeidsgiverne ta bort mye av hviletiden etter vakt. Konsekvensene kan være alvorlige for både deg og oss!

TAR 10 HVILEDAGER

KS Bedrift ønsker å redusere avspaseringsordningen for beredskapsvakter i energisektoren fra tre til to dager. Det betyr at de fleste, som har 10 vakter i året på sju døgn i strekk, mister 10 hviledager i året.

ENERGISEKTOREN BER OM DET ANDRE ALLEREDE HAR

Etter sju døgn i strekk på jobb ønsker vi å beholde tre hviledager. Det tilsvarer det som ansatte energiselskaper i NHO har hatt i tariffavtalen lenge. Fram til 2015 har arbeidsmiljøloven sikret de nødvendige hviledagene. Nå er den svekket, og sikrer bare to hviledager. Dermed trengs tariffesting. KS Bedrift ønsker å ligge på lovens minstestandard.

VAKTENE BLIR TØFFERE OG TØFFERE

Det blir mer ekstremvær, større vaktområder og mindre bemanning per vakt. Hele samfunnet er avhengig av strøm og forventet responstid er på null. Det er totalt urimelig å frata vaktene hvile.

—————————————————————————————————————————

Mer om streikegrunnlaget til El&IT finner du her blant annet dette: KS Bedrift hevder moderne teknologi gjør jobben mindre belastende, men da får de også konkretisere hvordan en smarttelefon hjelper en montør fram i djupsnøen på fjellet i storm på jakt etter en linjefeil.

Også brannmenn trenger helter, derfor har vi Energimontører… eller kanskje ikke kun derfor. Ansatte i energiforsyningen er der for å sikre at vi til enhver tid har lys i stua, varmt vann i springen og strøm til å kjøre varmepumpa på høggir, lade nettbrettet, smarttelefonen og til å kjøre garasjeporten.

Spørsmålet er, har noen tenkt over hva som ligger bak en stabil og sikker strømforsyning i et land som Norge med sin ville natur og ekstreme vær sommer som vinter? Alle har vi vel latt oss begeistre over de entreprenørbragder som ligger bak byggingen av linjer over fjell og ned gjennom daler fram til våre boliger, men hva om uværet bryter disse ned? Hvordan kommer disse i drift igjen i løpet av natta mens vi sover og våkner til et bolighus hvor alt fungerer før vi reiser på jobb til en bedrift klar for å produsere verdier for samfunnet?